Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

Bijbelinloopuurtje

Bespreking lezingen en Evangelie

05-07-2020

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 5 juli 2020

Het Bijbelinloopuurtje, de bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt in verband met de coronacrisis digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier bij dit parochienieuws van de Heilig Hartparochie vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. Een gesprek daarover met hem op dat moment is dan natuurlijk niet mogelijk, wel in een persoonlijke ontmoeting of na de viering op het kerkplein.
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing van aanstaande zondag 5 juli en op het Evangelie.

● Deze zondag vieren we de 14e zondag door het jaar. Het motto luidt: Rust vinden
Een ontmoeting die je echt vreugde geeft. Een positief resultaat waar je ontzettend van geniet. Dat is mooi. We hebben zulke momenten nodig. Openen zulke ervaringen ons ook voor de ‘achterkant’ van wat we meemaken? Openen ze ons ook voor de Bron van leven, van alle goeds waarvoor we de naam van God met schroom mogen gebruiken? Je kunt veel meemaken, maar niet alles brengt tot doorleefde ervaring. Er is veel wat je kan overkomen in je bestaan, maar we kunnen bidden dat het ons ook de ogen opent voor het Mysterie van God.

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem, ook naar die van Hemelvaartsdag. Klik op deze link.

Meer informatie: