Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Bijbelinloopuurtje

Bespreking lezingen en Evangelie

25-10-2020

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 25 oktober 2020

Het Bijbelinloopuurtje op de maandagavond is weer opgestart. A.s. maandag 26 oktober is de volgende bijeenkomst. Deze is in de Sint-Petrusbasiliek en begint om 19.30 uur. Hierbij worden alle coronamaatregelen in acht genomen.
De bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt ook digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing van aanstaande zondag 25 oktober en op het Evangelie.

Deze zondag vieren we de 30e zondag door het jaar. Het motto luidt: Heb totaal lief. 
Heb lief: het klinkt als muziek in de oren. Wie wil dit niet? En met name: wie wil de liefde ontvangen? En dan begint het hele spel tussen mensen, je kunt ook zeggen: het drama van de liefde. Niet dat alles dan moeilijk wordt, wel dat het een tasten en zoeken is om echt lief te hebben, om echt die ander te respecteren, te dienen, lief te hebben. De naaste lief te hebben als jezelf … Een levensprogramma. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem, ook naar die van Hemelvaartsdag. Klik op deze link.

Meer informatie: