Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2021

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

18-04-2021

● Overweging derde zondag van Pasen

● Deze zondag vieren we de derde zondag van Pasen. Het motto luidt: De angst voorbij. 
Wanneer je iets bijzonders hebt meegemaakt dat je totaal overrompelt, zegt men: ik kan mijn ogen niet geloven. Vaak overvalt je dan een huiver. Is het wel waar? Er kan ook angst opkomen want kan ik die verantwoordelijkheid wel aan als ik het anderen moet vertellen? Vaak gaat men dan verhalen vertellen hoe het zo gekomen is; wat je hebt meegemaakt komt in een ruimer kader te staan. Krijgt vaak ook perspectief. De leerlingen van Jezus (en wij zijn dat ook in deze tijd) hebben een hele ontwikkeling moeten doormaken om de impact van Pasen te ontdekken. Wij krijgen de Vijftig dagen van Pasen om eveneens te groeien in ons geloven.. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 18 april 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal en straks interactief. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...  Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en Evangelies van deze week

De teksten van alle lezingen en Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens op uw dode gemak...

Meer informatie: