Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2021

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

09-05-2021

● Overweging Zesde zondag van Pasen

● Deze zondag vieren we de Zesde zondag van Pasen: Moederdag. Het motto luidt: In de liefde blijven.
De paastijd is al over de helft. We zijn meegenomen in vele aspecten van het paasmysterie. Hoe meer beelden we ook aandragen, uiteindelijk gaat het om het innerlijk van de mens. Hoe heeft Gods goede Geest bezit van ons genomen? Hoe zijn we ingeleid in die stroom van liefde die in God-Vader-Zoon-Geest steeds gaande is? Hoe leven wij vanuit Gods Geest? En hoe bidden we eigenlijk? Jezus gaat ons op deze dag voor. Hij bidt tot God, zijn Vader, en is betrokken op ons. Staan wij open voor zijn verlangen? En doen we dan ook zijn wil?

● Overweging met Hemelvaart

● Volgende week donderdag 13 mei vieren we Hemelvaartsdag. Het motto luidt: Geborgen in Zijn liefde.
Wanneer de heer Jezus aan de ogen van zijn vrienden onttrokken is…dat is een geheimnisvolle omschrijving. Is Hij nu weg of niet? Het wordt in het midden gelaten. De eerste reactie is: Hij is weg. Punt uit. We moeten het nu zelf doen. Maar dit is niet de volle waarheid. Hij blijft ook op een geheimnisvolle manier aanwezig: in Liefde, in geborgenheid, in kracht die ervoor zorgt dat zijn werk doorgang kan vinden ook al is Hij niet meer tastbaar in hun midden. In ons midden. Want deze verhalen zijn ons overgedragen om zelf standvastig en met liefde door te gaan waar Hij eens, tweeduizend jaar geleden, mee begonnen is.  

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 9 mei 2021

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal en straks interactief. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links... Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link (volgt) hieronder en geniet van de presentatie.
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link. (volgt)
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en Evangelies van deze week

De teksten van alle lezingen en Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens op uw dode gemak...

Meer informatie: