Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2022

Laat je inspireren: Geloven NU 2022

25-09-2022

● Overweging voor de zesentwintigste zondag door het jaar, zondag 25 september 2022 

● Zesentwintigste zondag door het jaar: Ontferm U.
Vredeszondag Barmhartigheid is een centraal gegeven in de Bijbelse boodschap. Wie barmhartig leeft, laat zich vanbinnen, tot in zijn diepste wezen, raken door de ander die in nood is. Dat is geen flauwe opgave. Het vraagt een aandachtige levensinstelling. Jezus vertelt ons vandaag een indringende parabel. Hij roept op om te kijken naar de mens die aan onze poort ligt en ons om hulp vraagt. Hij vraagt ons niet te redeneren om ons gemoed te sussen. Hij vraagt om die mens aan te kijken. Kan het actueler? 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van de zesentwintigste zondag door het jaar 25 september 2022

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen en klik op deze link en luister en kijk naar de presentatie. 
● Voor de presentatie van het Evangelie klikt u op deze link. 
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en het Evangelie van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: