Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2024

Laat je inspireren | Geloven NU 2023

10-12-2023

● Overweging voor de vieringen in het weekend van 10 december 2023 | Tweede zondag van de Advent

 Tweede zondag door het jaar. Het motto luidt: Baan de weg
Ons leven kent allerlei kronkelwegen. We meanderen door de tijd heen. In de bochten wringt het, in de dalen is het donker. We kennen onze ups en downs- zo is het leven. Of hoeft dat niet zo te zijn? De belofte van de advent is dat de Heer ons tegemoetkomt op een rechte weg waar geen angst meer heerst of ongerechtigheid. Het is een weg van heil waarop we mee kunnen lopen als we ons met zachte hand laten leiden.   

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van deze zondag 10 december 2023

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze zondag en klik op deze link en luister en kijk naar de presentatie.  
● Voor de presentatie van het Evangelie van deze zondag en klikt u op deze link. 
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en het Evangelie van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...