Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2024

Laat je inspireren | Geloven NU 2024

25-02-2024

● Overweging voor de vieringen in het weekend van 25 februari 2024 | Tweede zondag van de 40-dagentijd

 Tweede zondag van de Veertigdagentijd. Het motto luidt: De Zoon
De belofte van het verbond met God houdt redding in. Dat is de doorbraak die de omgang met God veroorzaakt in het doffe, menselijke bestaan. De donkere nacht van de dood maakt plaats voor de stralende dag van het nieuwe leven. De Zoon heeft dat door zijn lijden, dood en verrijzenis laten zien. We zien er vandaag een glimp van. Wie Hem op die weg ten einde toe volgt, wie naar Hem luistert, mag dat alles verwachten. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze zondag en klik op deze link en luister en kijk naar de presentatie.  
● Voor de presentatie van het Evangelie van deze zondag en klikt u op deze link. 
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en het Evangelie van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie:


Inwijding cvan de Mariakapel in de torenhal van de Sint-Petrusbasiliek op zondag 18 februari 2024