Sint-Willibrorduskerk Esch
A | A | A

nieuws

Start renovatie De Opgang

14-05-2020

Einde mei wordt gestart met het opknappen van De Opgang

Einde mei, begin juni start de aannemer met de renovatie van De Opgang, de ontmoetingsruimte van de geloofsgemeenschap van Esch. Deze is aan de kerk vast gebouwd en vormt daarmee een geheel.  

De renovatie van De Opgang is dringend nodig: de staat van onderhoud is gewoon niet goed, van binnen is de ruimte niet aantrekkelijk en het is er koud en onaangenaam. De renovatie zal zogenaamd conserverend zijn. Dit betekent dat er aan de buiten- en de binnenkant vrijwel niets verandert. Wel worden enkele isolatievoorzieningen aangebracht maar er worden geen grote bouwkundige aanpassingen doorgevoerd. Het werk zal ongeveer vier weken in beslag nemen. Helaas is er door de Corona-epidemie enige vertraging ontstaan.

Alle noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden zullen worden uitgevoerd: zoals het plaatsen van nieuwe kozijnen, het herstellen van het voegwerk, het herstellen van stucwerk en het geven van een grondige schilderbeurt. Daarnaast zullen volgens de wettelijke voorschriften noodzakelijke, brandwerende voorzieningen worden aangebracht. Hierbij is er extra aandacht voor vluchtwegen, ook die welke op de kerk zelf zijn aangesloten.

De kosten blijven door de bovenstaande aanpak enigszins beperkt en kunnen worden betaald uit een daartoe opgebouwde voorziening groot onderhoud. Het vermogen van de geloofsgemeenschap Esch blijft na deze investeringen grotendeels in takt. De rendementen daarvan zijn een noodzakelijke aanvulling op de exploitatie van deze geloofsgemeenschap. Hierdoor is de continuïteit voor de parochianen van het dorp Esch gegarandeerd. 

Als de renovatie gereed is ziet het geheel er weer netjes uit en kan dan weer volledig ten dienste staan voor parochiële activiteiten. Uiteraard houden we u graag op de hoogte van de voortgang.


De Opgang naast de kerk van Esch