Sint-Willibrorduskerk Esch
A | A | A

nieuws

Noveen in kapel de Heikant

07-08-2023

Rozenkransnoveen in de Mariakapel aan de Heikant in Esch van 7 tot en met 15 augustus

Op maandag 7 augustus om 12.30 uur begon in de Mariakapel aan de Heikant in Esch de noveen ter voorbereiding op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming op dinsdag 15 augustus a.s. Elke dag om half één ’s middags wordt een rozenhoedje gebeden voor de eigen persoonlijke intenties en voor de intenties van de hele parochie en de wereld om ons heen (duur ± 15 à 20 minuten). Op zaterdag 12 augustus is er in en bij het Mariakapel aan de Heikant om 18.30 uur een eucharistieviering.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om samen met anderen van 7 tot en met 15 augustus te komen bidden, iedereen is van harte welkom om hier bij aan te sluiten, ook al is het maar voor een of twee keer. Ook passanten die toevallig in de buurt zijn, zijn van harte welkom.

Het bidden van deze Rozenkransnoveen in de Mariakapel aan de Heikant is een traditie van meer dan 30 jaar geleden, misschien wel 40 jaar. Destijds op initiatief van pastoor Ketelaars. De groep van aanwezigen schommelt de laatste jaren rondom een aantal van 15 à 20 personen. Na afloop van de laatste dag is er koffie en thee om gewoon even samen na te praten.

Op zaterdag 12 augustus is er in en bij het Mariakapelletje aan de Heikant om 18.30 uur een eucharistieviering. Voorganger is kapelaan Marshal Stanislaus met assistentie van diaken Pieter Schevers. Aan de viering werkt het Sint-Willebrordusgilde mee en de zang wordt verzorgd door het Gelegenheidskoor met muzikale begeleiding van Cis van den Heuvel. In geval van slecht weer is de H. Mis gewoon in de parochiekerk. 

Iedereen is van harte welkom, ook al is het maar voor een of enkele dagen, maar negen dagen komen is natuurlijk een geweldige uitdaging én prestatie! Natuurlijk bent u ook op zaterdagavond welkom in de eucharistieviering die om 18.30 uur begint. Nadere informatie over de Rozenkrans noveen kunt u krijgen bij Theo van den Heuvel, telefoon 0411 – 60 15 65. 


De H. Mis van 12 augustus 2023
Doneer

Oktober = Mariamaand

Ook in oktober een extra bloemetje voor Maria

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Willibrorduskerk Esch
Dorpsstraat 8
5296 LV Esch

T. 0411 - 67 22 15
F. NL57 RABO 01 55 40 07 89
E. info@heilighartparochie.nl