Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Het Licht doorgegeven!

29-11-2015

Van Boxtel naar Lennisheuvel

Op de eerste zondag van Advent werd het op zaterdag 29 november in de basiliek ontstoken 'Licht', doorgegeven aan onze broeders en zusters in het geloof in Lennisheuvel. 
Door twee parochianen uit Boxtel werd het 'Licht' binnengebracht tijdens de H.Mis van 10.30 uur. We mogen een licht zijn voor elkaar omdat wij ons verbonden weten in het geloof in een en dezelfde God en Heer. Tegelijkertijd zijn wij als parochiegemeenschap samen op weg naar het 'Licht', Jezus Christus die wij verwachten met Kerstmis...

Volgende week zaterdagavond wordt het 'Licht' doorgegeven door parochianen uit Lennisheuvel die het binnen zullen brengen in de kerk van Liempde tijdens de H.Mis van 19.00 uur. 
Een week later vindt ook op zaterdagavond de overbrenging van het 'Licht' plaats van de kerk van Liempde naar de kerk in Esch en weer een week later van Esch naar Boxtel...

De kaars is ook te koop voor het luttele bedrag van euro 1, 50 sowieso in de basiliek in Boxtel na de weekendvieringen en naar verwachting ook in de andere kerken van onze parochiegemeenschap. In het eerste weekend werden er al maar liefst 107 kaarsen verkocht... Van harte aanbevolen!


Het 'Licht' is geplaatst op het altaar in Lennisheuvel...