Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Voorbeden en intenties TV-mis

15-03-2020

Deze voorbeden en intenties zijn in deze TV-viering voorgelezen:

Priester: God, toevlucht in onze nood, kracht in onze vertwijfeling en angst, vertroosting in ziekte en lijden, tot U nemen wij onze toevlucht.

Lector:
  • Wij bidden U: genees de zieken, wees nabij in hun quarantaine. Zegen het eten dat hun wordt gebracht, de telefoontjes die zeggen: je bent niet alleen. Laat ons bidden.
  • Bescherm degenen voor wie ziekenzorg hun werk is. Geef wijsheid aan het RIVM, aan de overheid, laat er een vaccin gevonden worden, help degenen die inkomen mislopen. Laat ons bidden.
  • God, zie naar álle mensen in nood. Midden in het leven zijn wij door de dood omvangen, maar meer nog: Ú omsluit ieder van ons, U legt uw hand op ons. Laat ons bidden.
  • Doe ons wonen in uw beschutting en troost ons met het uitzicht op een nieuwe aarde waar geen pest meer rondwaart in het donker, waar de volken genezing vinden. Laat ons bidden. 
  • Dat vragen wij in het bijzonder voor onze overledenen. Wij noemen met name: Petra Jaspers-Vlamings, Annie Hacken-Melis (jaargetijde), Joke Spijkers (maandgedachtenis), Sjaantje Zwaans (maandgedachtenis), Henricus Brouwers en Petronella van de Braak, overleden familie Konings, Ties en Bertha van Houtum-van Kasteren en Geertje en Kees, Rina en Ad en Tom, overleden ouders Van de Sande-van der Meijden, Giel van de Sande, Ties Witlox (jaargetijde), Cor Witlox-Vissers (maandgedachtenis), Cor en Piet Kruijsen Pijnenburg (maandgedachtenis en verjaardag), overgrootmoeder van Nick: mevr. Van Kasteren-Willems en Bert Habraken (maandgedachtenis). Laat ons bidden.
Priester: Goede God, doe ons beseffen hoe groot uw liefde is voor ieder van ons en dat Gij met ons zijt nu wij de kwetsbaarheid van ons bestaan ervaren. Versterk ons geloof en onze hoop zodat wij ons altijd zonder aarzelen overgeven aan uw vaderlijke voorzienigheid. Door Christus onze Heer. Amen.