Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Inleiding viering 29 maart

29-03-2020

We gedenken de corona-overledenen in onze parochie, bijzonder onze priesterassistent pater Hans de Visser

Lieve mensen, broeders en zusters, van harte welkom u allen die thuis meeviert. In de huidige situatie van de Coronacrisis is onze maatschappij wereldwijd uit zijn normale doen en voelen we ons soms angstig en onzeker vooral als de dreiging van ziekte en dood dichterbij komt. Ook in onze parochie zijn er helaas mensen besmet geraakt met het Coronavirus en zijn dierbare mensen daaraan overleden. We willen hen allen in deze viering in ons gebed gedenken en tevens bidden om sterkte voor de kring van hun naaste familie en bekenden. 

Onder de slachtoffers van het Coronavirus willen we vanmorgen bijzonder ook onze dierbare pater Hans de Visser noemen die 15 jaar lang een actieve en zeer geliefde priesterassistent in onze parochie was. In brede kring was hij geliefd en gewaardeerd als een menslievende, integere, inspirerende en toegankelijke priester; bovendien werd hij ook zeer gewaardeerd om zijn kennis van de geschiedenis van Boxtel en omstreken en zijn inzet voor de heemkunde. 
Zijn plotselinge heengaan heeft ons allen geschokt en groot verdriet gedaan. Om hem en allen die getroffen zijn door het Coronavirus te gedenken wil ik nu een kaars aansteken. Door deze kaars waar het logo van onze parochie op staat willen we onze Heer ook om bescherming vragen voor heel onze parochie dat we samen deze crisis goed mogen doorstaan en mogen overwinnen. (kaars aansteken)

Ja, we bidden dat het licht van Jezus Christus ons allen mag bijstaan. Want volgende week begint de Goede Week waarin wij gedenken hoe Jezus zich één heeft gemaakt met onze menselijke nood, met onze kwetsbaarheid en verlatenheid, met onze dood om vervolgens op Pasen voor ons de weg naar opstanding nieuw leven en verrijzenis te openen. Op zijn reddende nabijheid, zijn liefdevolle ontferming en kracht willen wij nu een beroep doen.

God, onze Vader, Schepper van alle leven, als Gij u afkeert, zijn wij verloren. Keer U tot ons en wek ons uit de dood tot het leven dat eeuwig duren zal. Door onze Heer Jezus...

Pastoor Geertjan van Rossem