Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

nieuws

The Passion weer groots

09-04-2020

The Passion 2020, een compilatie van negen geslaagde edities…

De tiende editie van The Passion van vandaag, Witte Donderdag 9 april 2020, was een groot succes. Er werd een mooie compilatie voorgeschoteld van negen eerdere versies met een eigentijdse presentatie door Johnny de Mol. Dit keer niet vanuit de gedroomde stad Roermond maar vanuit een daartoe ingericht Mediapark in Hilversum. Kunstig, mooi, inspirerend, meeslepend én met een zeer toepasselijk thema: ‘Geef mij je angst’. 2,7 Miljoen kijkers genoten ervan. 

The Passion vertelde zoals elk jaar in een jaarlijks groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten staken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Dit jaar dus met fragmenten van de negen eerdere uitzendingen.  

Geen livemuziek en geen processie achter een groot, wit kruis, slingerend door een Nederlandse stad. Het coronavirus dwong paasspektakel The Passion tijdens de tiende editie tot de nodige aanpassingen en vooral die ene: de anderhalve meter afstand. Dat werd op een uitstekende wijze toegepast.

Maar het belangrijkste bleef staan: het lijdensverhaal van Jezus Christus dat op Witte Donderdag in talloze huiskamers te zien en te horen was. Johnny de Mol mocht het vertellen. Het passieverhaal werd afgewisseld met de mooiste scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Zo was uit de eerste editie, in Gouda, 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen te horen.

Wilt u The Passion 2020 nog eens herbeleven, klik dan op deze link of op de link hieronder. Dan kunt u nog eens van dit spektakel genieten. Ook de eerdere versies kunt u allen vinden in het hoofdstuk ’Filmpjes’.

Meer informatie: