Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Meimaand | Mariamaand

04-05-2020

De meimaand zonder bedevaart naar de Sint-Jan en geen eerste Communie in Liempde, maar wél volop Mariamaand

De eerder geplande bedevaart naar de Sint-Jan in Den Bosch op kan vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Wanneer deze wel wordt gehouden kan nu nog niet met zekerheid worden gezegd. Dit geldt helaas ook voor de viering van de Eerste Communie in Liempde. Ook hiervoor wordt een oplossing gezocht. Vervelend, maar het is niet anders…

De maatregelen rondom en als gevolg van de coronacrisis maken de bedevaart naar de Sint-Janskathedraal in Den Bosch en de viering voor de eerste communicanten van Liempde niet mogelijk. De werkgroepen denken na over een oplossing maar die ligt niet binnenkort in het verschiet en is best lastig te vinden. Maar ze doen hun best…

De Sint-Jan is wel gewoon open voor individuen, om een kaarsje op te steken bij Maria, maar dan maximaal drie mensen tegelijkertijd bij de kaarsenrekken. Een kaarsje ontsteken of een bloemetje neerzetten kan ook in onze eigen kerken, zie de berichten van en bij de kerkdorpen.

De meimaand is en blijft wel de Mariamaand. Dat betekent dat elke dinsdag de basiliek van Boxtel van 11.00-12.30 uur geopend is voor gebed en om een kaarsje te ontsteken. Ook kunt u bij de pastoor, zo u wilt, de biecht afleggen. Deze is dan die ochtend aanwezig.

Pastoor Geertjan van Rossem wil deze meimaand ook nog extra glans geven. Hij gaat een paar filmpjes met overwegingen bij de geheimen van de Rozenkrans opnemen. Deze worden dan via deze website gepubliceerd, dus weer door middel van een link.

Op donderdag 21 mei a.s. is er een extra Hemelvaartviering in de vorm van een televisiemis vanuit de Sint Jans Onthoofdingkerk in Liempde. Deze begint ook om 09.30 uur.  In die viering besteedt pastoor Geertjan extra aandacht aan Maria: ze staat dan mede in het middelpunt. 

Zoals u ziet veel goede acties in de meimaand, de Mariamaand. Doe er aan mee: bekijk de uitzendingen, bezoek de kerken, neem even tijd voor uzelf én Maria en fiets langs de (Maria)kapellen.


Een kaarsje aansteken bij Maria in de basiliek