Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

nieuws

Fijne Vaderdag toegewenst!

22-06-2020

Kapelaan fiets door de parochie op zoek naar vaders

Na de moeders op Moederdag waren dit weekend de vaders aan de beurt om in het zonnetje gezet te worden. Wie goed heeft opgelet heeft kapelaan Marshal voorbij zien komen fietsen. Want in bijna alle hoeken en gaten van de parochie is hij met iets verfrissend geweest. 

Met een hartelijke "Fijne Vaderdag toegewenst!" en daarbij een Nederlands biertje in de hand gedrukt werden 35 "parochievaders" op zaterdag en zondag opgezocht. Degenen die hij niet thuis trof kregen een kaartje met een Vaderdagboodschap in de brievenbus. 
Als een ware parochievader doorkruiste de kapelaan de verschillende kerkdorpen. Hier en daar wat speurwerk verrichtend, want al die krioelende straatjes en wegen hebben toch wel wat van elkaar weg zo nu en dan.

Genietend van de zon, de schitterende natuur om hem heen en de warme begroeting terug van de vaders die kapelaan Marshal onderweg "Fijne Vaderdag!" toeriep, waren het niet alleen de mensen die hij in beweging kreeg: 
Langs de Dommel fietsend volgde aan de overzijde van de rivier een kudde schapen hem op weg naar een grote plas om wat te drinken. Hoe toepasselijk!
Schapen die een herder volgen om bij een bron te kunnen drinken...
Een herder die zijn schapen wat te drinken brengt..

Zo zie je maar weer dat Onze Lieve Heer het goede met mensen voorheeft. Als we het willen en kunnen zien, zien we overal Zijn Goede Werk in voortgaan.

Aan het eind van de twee intensieve fietsdagen gekomen, wat zou kapelaan Marshal dan eigenlijk zelf gedaan hebben? Uiteraard! Genieten van een welverdiend Nederlands biertje! Want ook voor hem was het natuurlijk Vaderdag!


Kapelaan Marshal met op de achtergrond de schapen die hem volgden...