Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Weekendmissen gaan door…

08-10-2020

De weekendvieringen in de vier kerken gaan door met kleinere aantallen

In de afgelopen dagen is druk intern overleg geweest over de aantallen kerkbezoekers in de H. Missen in onze kerken. Het betreft vooral de vieringen in het weekend in de vier kerken van onze parochie. Het belangrijkste punt uit het overleg is dat we de beslissing van de bisschoppenconferentie, die deze week nog plaatsvindt, afwachten. Daarvan hebben we helaas nog niks gehoord! 

Dit is lastig omdat wij heel veel verontruste telefoontjes ontvangen en uit den lande heel veel uiteenlopende meningen en beslissingen vernemen. Zo worden er een beslissingen vooruitgeschoven, gaan missen gewoon door, worden bezoekersaantallen beperkt en er worden zelfs missen geheel geschrapt. Het geeft de ‘wanhoop’ van veel parochiebestuurders weer en dat begrijpen wij. 

Het bestuur van de Heilig Hartparochie heeft het volgende besloten:
  • voor het komende weekend ontmoedigen we heel sterk de komst naar de vieringen;
  • we bevelen van harte de televisieviering vanuit Liempde aan;
  • voor bepaalde vieringen, bijvoorbeeld die van 11.00 uur in Boxtel en mogelijk ook andere, zullen we ons ruimhartig opstellen;
  • na de beslissing van de bisschoppenconferentie nemen we ook voor onze parochie definitieve besluiten over de aantallen bezoekers.
Het bestuur vertrouwt erop dat komend weekend de vieringen in alle kerkdorpen goed én veilig zullen verlopen.

blijf zoveel mogelijk thuis
volg thuis de televisiemis
doe zo mogelijk een beschermkapje op
we volgen straks het advies van de bisschoppen