Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Bespreking lezingen en Evangelie

08-11-2020

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 8 november 2020

Het Bijbelinloopuurtje op de maandagavond is weer opgestart. A.s. maandag 9 november is de volgende bijeenkomst. Deze is in de Sint-Petrusbasiliek en begint om 19.30 uur. Hierbij worden alle coronamaatregelen in acht genomen.
De bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt ook digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing van aanstaande zondag 8 november en op het Evangelie.

● Deze zondag, Sint-Willibrordzondag, vieren we de 32e zondag door het jaar. Het motto luidt: Houd je lamp brandend. 
Duisternis en licht: we komen het overal tegen! En dan is het belangrijk om hierin een vruchtbare weg te bewandelen. Om je lampen goed brandend te houden. Wat geeft voldoende energie om je lamp steeds te laten branden? Hoe blijf je waakzaam, in de nacht en blijf je gericht op de morgen. Wie waakzaam is, merkt ook de signalen op waarop ingegaan kan worden. Waakzaam om op het juiste moment te reageren. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem, ook naar die van Hemelvaartsdag. Klik op deze link.

Meer informatie: