Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

Bijbelinloopuurtje

Bespreking lezingen en Evangelie

02-08-2020

Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 2 augustus 2020

Het Bijbelinloopuurtje, de bespreking van de lezingen en het Evangelie wordt in verband met de coronacrisis digitaal voortgezet. Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links...

Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. Een gesprek daarover met hem op dat moment is dan natuurlijk niet mogelijk, wel in een persoonlijke ontmoeting of na de viering op het kerkplein.
In deze digitale ontmoeting geeft Geertjan een toelichting op de Eerste en Tweede lezing van aanstaande zondag 2 augustus en op het Evangelie.

● Deze zondag vieren we de 18e zondag door het jaar. Het motto luidt: Deel wat je hebt. 
Steeds opnieuw wordt onze aandacht gevraagd door de ‘goede doelen’. Veel mensen kiezen er enkele uit en geven. Wanneer dan een ander ‘goed doel’ aanklopt, of zelfs wat agressiever te werk gaat, roept dit soms wrevel op én misschien verwarring. Doe ik wel genoeg? Kan ik nog meer bijdragen? Soms is het in onze wereld ‘dweilen met de kraan open’. De basis voor ons christenen blijft echter: deel van wat je hebt. En wie deelt zal nooit zelf tekort komen. Zo is ons geloof.Een opmerkzame geest. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link hieronder en geniet van de presentatie.

● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.

● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem, ook naar die van Hemelvaartsdag. Klik op deze link.

Meer informatie: