Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2021

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

20-06-2021

● Overweging Twaalfde zondag door het jaar

● 12e zondag door het jaar: Waar was je God?  |  Vaderdag

Op 27 maart vorig jaar heeft Paus Franciscus te midden van de eerste lockdown op een geheel leeg Sint-Pietersplein een indrukwekkende preek gehouden waarna hij in een meditatie voor het Heilig Sacrament gebeden heeft, en vervolgens met de monstrans en de heilige Aanwezigheid een zegen “Urbi et orbi” gegeven. Het was een iconische kracht. 

Paus Franciscus mediteerde toen over het evangelie van vandaag. “Wij dachten gezond te kunnen blijven in een zieke wereld” en: “Wij moeten de Heer die ligt te slapen, wakker bidden.” We kunnen er nog steeds van leren want een nieuwe instelling ten opzichte van grote rampen die ons overkomen, moet langzaam groeien.

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 20 juni 2021
De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 
● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link en geniet van de presentatie. 
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en Evangelies van deze week

De teksten van alle lezingen en Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: