Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

Geloven NU 2024

Laat je inspireren | Geloven NU 2024

19-05-2024

● Overweging voor de vieringen van het Hoogfeest van Pinksteren | 19 mei 2024

 Hoogfeest van Pinksteren: Het hart vervuld 
Als je onder de invloed van iemand staat, dan word je geleidelijk helemaal door hem of haar in beslag genomen. Je oriëntatie verschuift van jezelf naar deze ander, waardoor ook je gedrag en je ideeën meer en meer samenvallen. Zo worden de leerlingen en Maria op Pinksteren vervuld van Gods geest. Maar wat helpt dat? God schenkt zijn geest om in mensen te wonen, om ons van binnenuit te laten groeien in liefde en in kracht. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie

De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van zondag 19 mei en klik op deze link en luister en kijk naar de presentatie.  
● Voor de presentatie van het Evangelie klik op deze link. 
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en het Evangelie van deze week

De teksten van beide lezingen en het Evangelie van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: