Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
E. info@heilighartparochie.nl

A | A | A

nieuws

Geslaagd Sint-Ceciliafeest

02-12-2017

De viering van het Sint-Ceciliafeest is weer allerwegen geslaagd…

Op vrijdag 1 december werd door het kerkkoor Cantate Domino van Liempde het Sint-Ceciliafeest gevierd. In de kerk en daarna in ’t Wapen van Liempde. De kerk was goed versierd en uitbater Ad Schelle van ’t Wapen had weer goed zijn best gedaan. En de koorleden en de genodigden ook…

Om 18.30 uur was er een speciale H. Mis in de Liempdse kerk. Natuurlijk werden de gezangen door het koor zelf gezongen. ‘En de Sint-Cecilia mis is geen gemakkelijke mis om te zingen’, aldus de dirigent Rein Weiss. De bezoekers van de H. Mis, begrijpelijk niet zo’n groot aantal, waren lovend over het gezang. Ook over het vele meezingen en voorzingen van kapelaan Geoffrey de Jong. Met de begeleiding van organiste Marie-José Heijnen klonk alles als een waar Gregoriaans concert.

De kerk lag er ook goed bij, zeker met de kerststal die al prominent aanwezig was. ‘Ja, die bouwen we met de werkgroep altijd op voordat de eerste zondag van de Advent. En dat is a.s. zondag 3 december,’ aldus de coördinator van de werkgroep Francien Onland. De stal en de beelden staan er keurig bij maar nog wel zonder de kribbe met het kindje Jezus. Die kribbe met het kindje wordt er op kerstavond tijdens de jeugdmis ingezet.

Na afloop van de viering vertrokken de gasten naar ’t Wapen van Liempde. Daar vond de nazit plaats en zoals gebruikelijk rijk voorzien van spijs en drank. En die waren volop aanwezig en dát is nou ook juist de traditie van Sint-Cecilia. Ad Schelle had met zijn team prima zijn best gedaan: alles was overheerlijk. Al bijna traditioneel werden er weer Belgische biertjes geproefd en met de adviezen van onze ‘bierkundige’ Geoffrey is dat allemaal uitstekend gelukt…

In het begin van de avond werd natuurlijk Sint-Cecilia bezongen met haar ‘eigen’ lied. In de loop van de avond presenteerde het koor nog een aantal prachtige liederen die ook nu weer door het aanwezige publiek erg werden gewaardeerd. Ook door Ben Lamers.
Ben Lamers, de eerdere dirigent van het koor, was er dit keer ook bij. Gelukkig was hij daartoe in staat omdat het lichaam en geest hem steeds meer in de steek laten. Dat is ook de reden dat hij dit jaar is gestopt. Maar meezingen, mee dirigeren én mee genieten deed hij met elk lied: een man vol muziek!

Even later werd hij door Johan Onland, de voorzitter van het kerkkoor, toegesproken en in het zonnetje gezet. ‘Je was ontzettend deskundig, betrokken én muzikaal. Steeds waren de repetities tot in de puntjes voorbereid en steeds wilde je van ons koor het onderste uit de kan’, aldus Johan. ‘En dat wilden we ook: keurige Latijnse missen verzorgen in onze eigen kerk van Liempde door goed te zingen...’ ‘Maar jullie hebben vanavond ook geweldig gezongen’, antwoordde Ben, ‘en jullie zijn nog steeds een fijne eenheid, die staat als een huis. Mijn complimenten.’ De koorleden en de (nieuwe) dirigent keken verguld. Ben Lamers kon laat op de avond naar huis met een kistje lekkere drank; het zij hem van harte gegund!

De avond werd gezellig voortgezet tot aan de kleine uurtjes, want heel laat maken de leden het niet meer. In elk geval zal niemand kunnen zeggen dat Sint-Cecilia in Liempde niet geëerd is. Kijk voor een kleine fotoreportage in het hoofdstuk ‘Fotoalbums’ of klik op deze of onderstaande link.

Meer informatie:


Johan Onland sprak de scheidende dirigent toe en bedankte hem hartelijk