Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Eerste H. Communie in Liempde

27-05-2018

Voor 12 kinderen een hoogtepunt in hun leven: de Eerste Heilige Communie
 
Op zondag 27 mei was het dan zover. De Sint Jans Onthoofdingkerk was goed gevuld en de 12 kinderen die de Eerste H. Communie zouden gaan doen stonden buiten ongeduldig te wachten. Tegen tienen ging iedereen in stoet naar binnen en kon de feestelijke viering beginnen. Maar liefst 12 jongens en meisjes deden in de jeugd- en kinderviering de Eerste H. Communie. Na het H. Doopsel het tweede sacrament.

De twaalf kinderen jongens die de Eerste Heilige Communie deden waren door kapelaan Geoffrey de Jong en de leden van de Werkgroep Eerste H. Communie in de afgelopen maanden weken goed voorbereid. En dat was goed te zien, te horen én te merken. De kinderen waren allen heel enthousiaste en ze liepen er allemaal op zijn Paasbest bij. En dat hoort ook zo op zo’n feestdag!

Kapelaan Geoffrey speelde heel goed in op de leefwereld van de kinderen. Het groepsgesprek liep als een trein en de communicanten werden helemaal in ‘de preek’ betrokken. Zelfs veel ouderen konden er waarschijnlijk wat van leren en dat is ook nog eens meegenomen. Vroeger werden namelijk veel zaken te gecompliceerd uitgelegd en vertolkt. Gelukkig is dat nu dus anders en staat ook het begrijpen van wat er gedaan wordt in de vieringen binnen onze parochie centraal.

Alle twaalf kinderen die voor de eerste keer ter communie gingen hadden een taak in de viering. Enkelen mochten een korte tekst lezen, anderen de voorbeden en de kaarsen aansteken en weer anderen mochten de koperen bel luiden. En dat laatste ging zeker niet zachtjes. Zo had elk kind een rol in het geheel en werd het een gezamenlijke viering…

Tegen het einde van de communieviering was het dan zover. Alle twaalf de communicanten ontvingen een voor een op een plechtige wijze de eerste ‘echte’ hostie. Natuurlijk vastgelegd op een prachtige foto. Deze foto’s zijn later te bestellen. De twaalf communicanten van dit jaar zijn:

- Maik van Boxtel - Lotte Onland - Finn Bierman - Cas de Wit - Tijn Korst - Ise van der Locht - Yenthe Hermans - Maik Verhoeven - Lieke Striekwold - Guus van de Loo - Lars de Jong - Quincy Lucius

We feliciteren van harte de communicanten met hun Eerste H. Communie. Vooral ook hun ouders, opa’s en oma’s en alle andere familieleden. We danken de kapelaan en de werkgroep voor de goede voorbereidingen en het Combikoor en de toetsenist voor het verzorgen van de fijne liedjes. En natuurlijk alle andere vaste vrijwilligers die op de achtergrond altijd in stilte hun werk doen.

Maak er thuis in je eigen gezin samen met papa en mama en alle familieleden een fijne dag van ook al is het weer in de middag wat minder geworden. Geniet ervan en maak er maar een mooi feest van… We hopen jullie nog vaak terug te zien in de vieringen in onze mooie Liempdse kerk.


De twaalf communicanten met kapelaan Geoffrey de Jong