Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Gebedsviering tussen botsauto’s

31-07-2018

Op zondag 5 augustus is er een gebedsviering naast de botsauto’s

Op zondag 5 augustus a.s. is het weer zover, dan is het kermis in Liempde. Op die zondag is er om 11.00 uur een gebedsviering tussen en naast de botsauto’s. Na het succes van de afgelopen jaren vindt ook nu weer deze bijzondere gebeurtenis plaats. U bent tegen de klok van elven weer van harte welkom op de vloer van de botsauto’s. Daar is tegen die tijd weer een gelegenheidsaltaar geïnstalleerd.

De voorbereidingen voor deze speciale viering zijn in volle gang. Er wordt voor een geluidsinstallatie gezorgd en een aantal vrijwilligers van de geloofsgemeenschap Liempde zorgt voor een altaar, stoelen en alle andere benodigdheden. 

De inrichting en de invulling van deze viering zelf wordt dit keer door diaken PierPaolo Flesia met zijn vrouw Andrea verzorgd omdat kapelaan Geoffrey met vakantie is. ‘Het is voor mij eigenlijk allemaal een beetje nieuw en het wordt een gebedsviering. Ik ken wel de grote successen van de afgelopen twee jaar waarvoor kapelaan Geoffrey heeft gezorgd. Met dit soort speciale vieringen bereik je op een andere en op een bijzondere manier de parochianen’, aldus PierPaolo, ‘en dat is ook de bedoeling. Ik hoop dat er weer veel –kerkgangers- komen en dat het weer een aansprekende viering wordt.’ Hij is opgewekt en laat merken dat hij er zin in heeft: ‘Ik ga er samen met Andrea een mooie viering van maken’.

Ook een gebedsviering blijft een viering van ‘de kerk’. Er zal dus op een respectvolle wijze met de invulling en de vormgeving van de dienst worden omgegaan. PierPaolo zal samen met Andrea de liederen tijdens de viering verzorgen. Dat geeft de viering op zo’n kermiszondag weer een extra glans…

Na de viering zal diaken PierPaolo Flesia zoals inmiddels gebruikelijk alle attracties en speeltoestellen zegenen. Dit met de bedoeling om er met zijn allen met Gods zegen een goede en geslaagde kermis 2018 van te maken. 

En nu maar hopen dat de weersvoorspellingen voor a.s. zondag 5 augustus goed blijven: warm en lekker zonnig, want dat hoort bij een kermisfeest. Daar ziet het wel naar uit. We vertrouwen erop dat dit straks ook weer van deze speciale viering kan worden gezegd. U kunt het dan weten en zelf ervaren, want u kunt er ook bij zijn: zondag 11.00 uur tussen de botsauto’s. Een traditie staat in de steigers...


De viering van 2017 naast en in de botsauto's op de kermis van Liempde