Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Een geslaagde middag

13-10-2018

De Liempdse vrijwilligers werden in het zonnetje gezet…

Elk jaar is er voor de vrijwilligers van de parochie een feestelijke middag. Deze keer was hij weer in elk kerkdorp, op 13 oktober dus in Liempde. Letterlijk even in het zonnetje van 27 graden, de zoveelste zomerse dag van dit jaar, maar tussendoor een aantal binnen activiteiten. De werkgroep heeft prima haar best gedaan en de deelnemers, ruim zeventig in getal, hebben de hele middag genoten. 

Alle gasten werden door de leden van de werkgroep, pastoor Jacques Grubben en kapelaan Geoffrey de Jong, in de grote zaal van de Kloosterhof ontvangen. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijke, warme appelflappen, werd iedereen hartelijk welkom geheten. De sfeer zat er meteen goed in.

Jacques Grubben dankte namens het parochiebestuur alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet in het afgelopen jaar. ’De een wat minder dan de ander, maar elke en alle hulp is altijd welkom’, aldus de pastoor, ‘de vrijwilligers zijn binnen een parochie onmisbaar, ze zijn als het ware de smeerolie van de parochiegemeenschap’. Enkele vrijwilligers, die overigens niet aanwezig konden zijn, kregen van hem een extra vermelding. Dit waren Corry Franken ruim 42 jaar vrijwilliger en Wim van Erp ruim 38 jaar. Zij krijgen respectievelijk een zilveren en een bronzen Heilig Hartspeld. Deze worden de komende weken bij hen thuisbezorgd en opgespeld.

Na deze toespraken werd de groep in tweeën verdeeld. Beurtelings gingen de groepen op excursie naar D’n Liempdsen Herd en naar het automuseum van de heer Toon van Genugten. 
In D’n Liempdsen Herd gaf Arnold van den Broek een rondleiding. Hij vertelde over de geschiedenis van de boerderij, de renovatie en de nieuwe functie. Hij roemde vooral de inzet van de tientallen vrijwilligers. De bezoekers waren allen diep onder de indruk en genoten na afloop van een drankje. Bij het verlaten werd Arnold bedankt.

In het automuseum vertelde Toon van Genugten, zijn zoon en een medewerker, enthousiaste over de grote verzameling oude auto’s, echte klassiekers. Auto’s uit de 19e eeuw (1892) tot en met auto’s uit de zestiger jaren. Natuurlijk stonden er ook enkele moderne bolides. Wat een prachtige collectie en wat zagen ze er allemaal schitterend uit. ’We hebben er bijna een dagtaak aan om ze allemaal te verzorgen, te poetsen en rijdende te houden’, aldus de zoon Van Genugten.      
Dat het een uit de hand gelopen hobby is mag wel worden gesteld maar dat je er ook nog je boterham mee kunt verdienden is helemaal speciaal. Dank aan de enthousiaste gastheren…. 

Na de excursies was er een stevige maaltijd in de Kloosterhof: winterse kost. Meerdere soorten stamppot met verschillende soorten vlees en natuurlijk met een drankje. De vrijwilligers genoten er volop van en er was een gezellige sfeer. De potten en pannen gingen goed leeg en dat gaf de organisatoren een bevredigend gevoel. Ze ontvingen dan ook een stevig applaus en dat gold ook voor de vrijwilligers die alles hadden voorbereid en de maaltijd hadden uitgeserveerd.

Rond zessen gingen de vrijwilligers voldaan naar huis. Een fijne middag achter de rug en de buikjes vol. Ze kunnen er weer een jaartje tegenaan zullen we maar zeggen: ‘tot welzijn van de parochie’. Bekijk ook de foto-impressie van deze geslaagde middag! Klik op deze link of die hieronder...

Meer informatie:


Een gezellige middag voor de vrijwilligers van de parochie