Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Kerk poetsen op 10 april

22-03-2019

Op woensdag 10 april a.s. zijn er weer veel vrijwilligers actief

Op woensdag 10 april a.s. zullen er weer veel vrijwilligers de hele dag in de weer om de kerk een grondige schoonmaakbeurt te geven. Zeg maar gewoon: dé grote poets. Deze grote schoonmaak vindt altijd ruim voor het feest van Pasen plaats. ‘We zijn al zeker met 10 personen’, aldus Annie van den Langenberg, één van de coördinatoren….

De club begint 's morgens om 09.00 uur. ‘Natuurlijk eerst met een kopje koffie en dan gaan we ook meteen aan de slag’, weet Annie. De leden van de groepen hebben allemaal zo hun eigen taken: enkelen beginnen met het koper poetsen, een tweede groep aan het schoonmaken (afsoppen) van de banken en de stoelen, een derde gaat de ramen lappen, enkelen zuigen de hele kerk en weer anderen maken de beide altaren nauwgezet schoon. We poetsen overigens alleen dat wat nodig is, 'poetsen om te poetsen doen we thuis ook niet', aldus een van de heren uit de Contactgroep Liempde.  

Alles bij elkaar een behoorlijke klus, al wordt het kerkgebouw niet meer zo ‘vuil’ als vroeger, ‘We poetsen de kerk om de 14 dagen met een kleine groep mensen en dat scheelt al veel. Daarnaast komen er ook minder mensen in de kerk dan vroeger en zijn er minder vieringen. En ja… dat merk je ook zeker’. Aldus Annie die altijd trots voorop gaat.

In de koffiepauze wordt voor iets lekkers gezorgd. Ook krijgen alle poetsers een lunch aangeboden en die gaat er meestal wel goed in. De club mensen gaat door totdat de kerk weer helemaal blinkt. Dit is meestal in de loop van de middag.

Op het einde van de middag ligt het kerkgebouw er dan weer helemaal schoon bij. Mocht u interesse hebben om mee te helpen dan kan dat natuurlijk. Neem hiervoor contact op met Annie van den Langenberg (63 13 00) of Francien Onland (63 14 17).

We wensen de kerkschoonmaaksters veel succes!


Ook kapelaan Geoffrey is dit weer van de partij...