Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Twee minuten stil...

04-05-2019

Dodenherdenking in Liempde: waardig en respectvol

Twee minuten echt stil zijn dat kan zeker en ook in Liempde. Om 19.00 uur was er een mooie woord- en gedenkdienst in onze parochiekerk van Liempde. Deze was door kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van velen netjes verzorgd.

Na de gedenkdienst begaven de aanwezigen zich in processie naar het Concordiapark met natuurlijk het gilde van Liempde met de kapelaan voorop. Bij het monument van David en Goliath stonden de vele aanwezigen stil bij alle slachtoffers van vooral de Tweede Wereldoorlog. 

Eigen gemaakte gedichten werden door kinderen voorgelezen, kransen werden neergelegd en de aanwezigen waren met veel respect stil. Vooral op het moment dat dit twee minuten werd gevraagd. Deze 'oorverdovende' stilte werd afgesloten met de 'Last post'.  Daarna brachten de vendeliers van het Gild Sint Antonius Abt een vaandelgroet. 

Na afloop dankte ABL alle aanwezigen voor de komst en de respectvolle houding. Iedereen werd uitgenodigd voor een kopje koffie in het Wapen van Liempde. Jammer dat de groep 'zestig plus' steeds meer oververtegenwoordigd is. Laten we naast de vrijheid ook het gedenken doorgeven....


Ook een aantal kinderen van basisschool De Oversteek legden een krans