Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

‘Mariakapel’ achter rechter zijdeur

07-04-2020

De Mariakapel is de komende maanden achter de rechter zijdeur te vinden

De twee grote deuren van de hoofdingang onder de toren worden de komende maanden gerepareerd. De ‘gehengen’ worden gerepareerd en dat is een hele klus. Een flink werk om te doen maar ook in tijd gemeten. Daar is een gespecialiseerd aannemer wel enkele maanden zoet mee. Dat betekent ook dat de Mariakapel daar niet bereikbaar is.

De ‘gehengen’ van de deuren zitten er al 152 jaar op zijn plaats en dat is lang. Deze gehengen zijn die stevige, robuuste scharnieren van de beide deuren. Ze zijn echter in de muur aan het roesten en kunnen daardoor op termijn doorbuigen en zelf breken. Want de deuren wegen nogal wat. Deze kunnen alleen maar gerepareerd worden als ze eruit gekapt worden. Hiervoor moeten de deuren worden vastgezet, gestabiliseerd, zodat straks alles weer netjes past.

De werkzaamheden passen alle in het totaal van de activiteiten die we ontplooien om de kerk en alles wat erbij hoort in een goede conditie te houden. Veel van dit werkzaamheden zijn al uitgevoerd. Zo kunnen we nu ook zeggen dat we voorzien dat als alles meezit de torenuurwerken met platen op dinsdag 19 mei a.s. worden teruggezet. Inderdaad, dan komt er weer een hijskraan, dit keer een iets lagere en worden de uurwerken teruggehangen. Dan is Liempde weer bij de tijd.

Tot die tijd fungeert het rechter halletje tijdelijk als 'Mariakapel'. Daar kunt u de palmtakjes ophalen en de misboekjes van de tv-vieringen. Deze boekjes kunt u ook op deze website downloaden, zie de ‘Agenda’. Er is daar ook gelegenheid voor het ontsteken van een kaarsje. Dus de rechter zijdeur. Deze tijdelijke Mariakapel is van 10.00-16.00 uur geopend!


De tijdelijke Mariakapel in het portaal bij de rechter zijdeur