Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Doordeweekse missen in Liempde

02-10-2020

De doordeweekse missen worden in Liempde weer (in de kerk) opgestart 

De vakantie is voorbij en er is weer door de contactgroep Liempde vergaderd. In die vergadering van 1 oktober 2020 zijn enkele belangrijke beslissingen genomen. De doordeweekse missen op de woensdagen en de donderdagen worden weer opgestart en ons ontmoetingslokaal ‘De ontmoeting’ gaat weer elke zaterdag open. De missen zijn in de kerk zelf, daar is de ruimte en daar kunnen we voldoende afstand houden.

● De doordeweekse missen in de kerk
Deze missen starten weer in de tweede week van oktober namelijk op woensdag 14 en donderdag 15 oktober. Ze vinden plaats in de kerk zelf, want daar kunnen de bezoekers voldoende afstand van elkaar houden. Want de coronaregels zijn en blijven voorlopig natuurlijk van toepassing en worden strikt gehandhaafd. Gelieve zoveel mogelijk vooraan in de kerk plaats te nemen.
U hoeft zich ook nu niet van tevoren aan te melden. Er wordt wel een korte gezondheidscheck uitgevoerd, uw naam wordt genoteerd en u ontsmet uw handen. Daarna neemt u vooraan in de kerk plaats op een gestickerde plaats.

● Na maanden gaat ook ‘de Ontmoeting’ weer open
‘De Ontmoeting’ is het contactpunt voor de gelovigen in en Van Liempde. We weten inmiddels waar deze prachtige ruimte te vinden is. Deze Ontmoeting is vanaf maart wegens de corona-uitbraak gesloten geweest en dat gaat helaas nog even duren.... Het is de bedoeling dat deze weer per 2 januari weer geopend wordt. De tijd is dan weer als vanouds, van 10.30-11.30 uur. 
Ook kapelaan Marshal zal voortaan frequent aanwezig zijn. Met de aanwezigen kunt u dan weer een praatje maken en een kop koffiedrinken. Ook kunt u een eventuele misintentie afgeven.

Je ziet het, er is in de vergadering goed doorgepakt en veel zaken zijn of worden weer in gang gezet. En zo moet dat ook want dan kunnen we spreken van een bruisende en levendige parochie die we willen zijn. Mocht je ons komen willen helpen, meld je dan aan. Bekijk deze website wat je zoals allemaal kunt doen en bel met een van de leden van de contactgroepen of het bestuur.

Nog even dit. Wegens de coronacrisis gaan de geplande informatieavond op woensdag 4 november in De Walnoot NIET door. Er wordt wél een presentatie gemaakt en deze wordt te zijner tijd aan de website gehangen, inclusief de jaarcijfers van 2019.


In de kapel van de Maria van Beauraing worden veel kaarsjes gebrand...