Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Communiekanten staan klaar

01-06-2021

A.s. zondag 6 juni is het zover: het grote feest gaat van start

Hét grote feest voor de kinderen van de geloofsgemeenschap Liempde gaat zondag 6 juni van start: de Eerste H. Communie. Goed voorbereid door de enthousiaste leden van de communiewerkgroep en de ouders van de kinderen gaat de viering om 11.30 uur van start. Dit onder de bezielende leiding van kapelaan Marshal en diaken PierPaolo en zijn vrouw Andrea. De viering kent wegens corona één beperking, er mogen maar weinig mensen de viering bijwonen. Papa’s en mama’s en enkele familieleden. De rest van de familie zit helaas thuis achter de buis, want Omroep Dommelland zendt ook deze H. Mis uit… Waarvoor weer dank! 

Dit jaar is er een redelijk grote groep communicanten. Dit zijn Lieve, Guus, Doortje, Thijl, Floris, Noor, Lynne, Rick, Lisa, Daan en Maja. 
Elf in totaal. Nadat voorheen kapelaan Geoffrey en verleden jaar pastoor Geertjan de communievieringen hebben voorbereid en zijn voorgegaan, is dat dit jaar bijna geheel gebeurd door kapelaan Marshal met veel hulp van diaken Pierpaolo Flesia en zijn vrouw Andrea. De startbijeenkomst werd door pastoor Geertjan verzorgd. Hij heeft de kinderen ook rondgeleid in de kerk.

Door de corona-epidemie is de voorbereiding hier en daar wel met wat horten en stoten gegaan. Niet alles kon op de afgesproken tijdstippen doorgaan, het oefenen moest op zekere afstand en met het oefenen van de liedjes moest er ook verstandig met de maatregelen worden omgegaan.

Diaken Pierpaolo en Marshal hebben in de voorbereiding met werkbladen gewerkt die door de werkgroep communieviering werden aangereikt. In die bladen werden zaken behandeld als Kerstmis en Pasen, de betekenis ervan en wat we dan zoal doen. Ook werd verteld wat eigenlijk het feest van Hemelvaart en van Pinksteren inhoudt en wat en hoe die dan worden gevierd. Ook de vastentijd kwam aan de orde. 

Natuurlijk kwam ook de vraag op tafel waarom we nu eigenlijk de Eerste H. Communie doen en waarom we daarna nog heel vaak ter communie gaan. De werkgroep heeft de kinderen ook laten zien hoe hosties werden gemaakt. Veel van de voorbereiding is bij Pierpaolo thuis gedaan; hij en zijn vrouw Andrea waren goede ‘gastheren’. Daar hebben ze ook de liedjes geoefend. Andrea Flesia zal de kinderen ook tijdens de viering helpen met de liedjes zingen. 

Alle kinderen, voorgangers en werkgroepleden willen er een mooie communieviering van maken. Leef er lekker naar toe en geniet na afloop vooral ook van het feest thuis met je ouders en familieleden. En nogmaals: alleen de genodigden zijn in de kerk welkom op de voor hen gereserveerde plaatsen die coronaproof zijn ingedeeld. De rest van de familie zit dan ‘thuis achter de buis’. 

Doneer

Oktober = Mariamaand

Ook in oktober een extra bloemetje voor Maria

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
F. NL14 RABO 01 28 79 23 29
E. info@heilighartparochie.nl