Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Schoffelploeg 2-wekelijks actief

22-07-2021

Samen plezier in het schoffelen en de meest sterke verhalen

De schoffelploeg van de Sint Jans Onthoofdingbegraafplaats van Liempde was op woensdagmiddag 21 juli weer hard aan het werk. En eigenlijk is dat voor hen geen straf want het was mooi weer en vooral steeds weer een moment van ontmoeting en bijpraten. De meest sterke verhalen worden verteld, maar ook de ‘Liempdse zaken’ komen uitgebreid aan de orde. Op het einde van de middag is iedereen weer bijgepraat en ligt het kerkhof er weer mooi goed onderhouden bij. 

Het gaat allemaal rustig aan maar dat kan en mag ook. Er is geen haast bij en iedereen komt voor zijn plezier. Elke veertien dagen is bijna iedereen van de partij. Omdat er altijd wel iemand ‘iets thuis heeft’ is de ploeg zelden compleet. Een groepsfoto maken lukt dan ook eigenlijk niet. Deze keer waren er negen aanwezig: enkele hadden zich afgemeld en/of waren ziek. 

Annie van Zuijlen zorgt voor de koffie. Ze heeft deze taak van Annie van den Langenberg overgenomen want ook bij de laatstgenoemde Annie begonnen de jaren te tellen. ‘Ik doe het graag en kan bijna elke keer’ aldus de ‘nieuwe’ Annie, ‘en als ik niet kan neemt Maria Smeltink het over. Natuurlijk is er een lekker koekje bij en samen in de zon op een bank is helemaal niet verkeerd.

De jaren tellen en enkele schoffelaars komen al op leeftijd. Zo wordt Piet van Giersbergen binnenkort 90 jaar en is hij komend jaar ook 60 jaar getrouwd. ‘Dat wordt een groot feest’ zegt Rien van de Laar, de coördinator van de club, ‘en we worden zeker allemaal uitgenodigd’. Dat wist Piet nog zo krèk nie, ‘Maar’, zei Rien, ‘dat is niet erg want we komen toch wel…’ Gelach en plezier maakte het gesprek compleet en Piet lag bijna dubbel.

Dit tekent de sfeer op de begraafplaats: er wordt stevig geschoffeld, slappe praat verkocht en de dagelijkse weetjes en zorgen worden gedeeld. Er wordt vooral ook plezier gemaakt. Er wordt afgesproken dat Annie de volgende keer voor iets lekkers bij de koffie zorgt. Gewoon zomaar en vooral omdat de schoffelaars van Liempde het dik verdiend hebben. 
Zie ook de foto’s van de schoffelaars en klik hier of ga naar Fotoalbums in 2011.

Meer informatie:

Doneer

Oktober = Mariamaand

Ook in oktober een extra bloemetje voor Maria

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
F. NL14 RABO 01 28 79 23 29
E. info@heilighartparochie.nl