Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

De bisschop komt naar Liempde

20-12-2022

Bisschop Gerard de Korte bezoekt de Kribkesroute in Liempde

Op vrijdagavond 23 december a.s. bezoekt bisschop Mgr. Gerard de Korte de Kribkesroute van Liempde. Op die avond wordt met de bisschop de korte route van circa 1 kilometer, de blauwe route, door het centrum van Liempde gewandeld. De wandelgroep verzamelt zich om 19.00 uur bij de Vuurput midden in het centrum van Liempde. 

Het idee voor dit initiatief is op de parochieavond van donderdag 17 november jl. ontstaan. Tijdens die avond sprak Leo Fijen, een bezielend spreker en onder meer presentator bij de KRO/NCRV en hij noemde die avond ook zijn ontmoeting met de kerststallenroute van Liempde: de ‘Kribkesroute’. ‘Ik was zeer onder de indruk van al die mooie kerststallen, de een nog fraaier dan de andere. Dat zo’n mooi dorp zo’n prachtige gebeurtenis op touw kan zetten! Het maakte veel indruk’, aldus Leo Fijen.

Hij schreef erover in de krant en had het er over met bisschop Mgr. Gerard de Korte in zijn programma ‘Geloofsgesprek’ op een zondagmorgen. Liempdenaar Anton van Ven was op die parochieavond ook aanwezig. Hij was ruim tien jaar geleden de initiatiefnemer van een dergelijke route. Nu zijn er wel vijf (!) routes met bijna 300 kerststallen of kerstuitingen met een totale lengte van circa 19 kilometer. Dit jaar dus voor de tiende keer en de route is naar horen zeggen de gezelligste en mooiste kerststallenroute van Nederland. Maar ja, dat vinden we al gauw…

Anton kwam daarna met het idee om bisschop Gerard de Korte, Leo Fijen en pastoor Geertjan van Rossem uit te nodigen om in dit jubileumjaar de Kribkesroute te lopen en de stallen te bezichtigen. En zo geschiedde. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd en bisschop Gerard de Korte heeft a.s. vrijdagavond 23 december gereserveerd. Hij wordt dan om 19.00 uur bij de Vuurput op het plein midden in het dorp door een delegatie van de parochie ontvangen. Hij is dan met onder andere pastoor Geertjan van Rossem aanwezig. Verder zijn leden van het Pastoraal team, de leden van het parochiebestuur, de leden van de Contactgroep Liempde en de leden van het comité Kribkesroute uitgenodigd. Én Leo Fijen als hij dan kan natuurlijk.

Het programma van die avond is als volgt:

  • 19.00 uur: Ontvangst bij de Vuurput. Verwelkoming en start van de wandeling.
  • 19.10 uur: Wandelen van korte, de blauwe route.
  • 20.15 uur: Vertrek naar Anton en Riet van de Ven.
  • 20.30 uur: Kop koffie/thee met iets lekkers, waarna er gebuurt wordt met een drankje. 
Het zal een geanimeerde wandeling worden tijdens welke iedereen in de sfeer van kerst kan komen. Zeker met de aanwezigheid van de bisschop krijgt zo’n bijeenkomst een extra, diepere dimensie. Alvast allemaal een Zalig Kerstfeest en een goed, gelukkig en vooral gezond 2023. 

Als u wilt, mag u bij de groep aansluiten...