Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Openluchtactiviteiten in Liempde

10-05-2023

Openluchtactiviteiten in de meimaand in de geloofsgemeenschap Liempde

Voor de Mariavereerders is de maand mei vooral de Mariamaand. De katholieke kerk heeft de maagd Maria ruim bedeeld met feestdagen maar voor de echte Mariavereerders springt de maand mei er toch bovenuit.

Ook onze kerk, de geloofsgemeenschap Liempde, wil in de meimaand hier extra aandacht aan geven en de maand opluisteren met twee evenementen.

Samenzang bij de Mariagrot op 15 mei 2023

Op initiatief van kapelaan Marshal en de Contactgroep Liempde zal er een samenzang plaatsvinden op maandagavond 15 mei om 19.00 uur. 

Het Sint-Janskoor en het kerkkoor Cantate Domino gaan samen met Antoinette van Roosmalen een muzikale groet brengen aan de Heilige maagd Maria bij de Mariagrot in de Kloostertuin. Ieder optreden duurt 15 minuten dus in totaal wordt er zo’n drie kwartier actief gezongen. 
Het spreekt voor zich dat bekende Marialiedjes door de aanwezigen naar hartenlust mogen worden meegezongen. 

Na afloop is er koffie en thee met wat lekkers en kunnen we elkaar bijpraten over het gebeuren. 

Openluchtmis op Hemelvaartsdag bij de Mariakapel op de Hezelaar op 18 mei 2023

Op Hemelvaartsdag 18 mei zal er bij de Beauraing Mariakapel op Hezelaar een openluchtmis worden opgedragen. Aanvang van de mis is 09.30 uur en voorganger is kapelaan Marshal.

Special voor deze H. Mis zal MarieChristien Verstraten uit Volkel optreden met diverse aansprekende Marialiederen. Daarnaast zal ook ons eigen Sint-Janskoor verder de mis opluisteren. 

Het is een Heilige Mis in de openlucht maar heeft helaas geen ‘goedweergarantie’. Mochten de weergoden ons niet gunstig gezind zijn dan vindt het evenement in onze kerk plaats. Als dit laatste het geval is zullen de kerkklokken worden geluid.

Ook hier bieden wij de aanwezige bezoekers na afloop koffie en thee met wat lekkers aan en kunnen we nog wat gezellig bijpraten


De Mariagrot in de Kloostertuin
Doneer

Onderhoud begraafplaatsen

We eren onze overledenen

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
F. NL14 RABO 01 28 79 23 29
E. info@heilighartparochie.nl