Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Samenzang bij de Mariagrot

17-05-2023

Koud maar sfeervolle samenzang bij de Mariagrot op 15 mei 2023

Ruim een half jaar geleden sprak kapelaan Marshal de wens uit voor een samenzang op 15 mei bij de Mariagrot in de Kloostertuin. Daaraan zou het Sint-Janskoor, het kerkkoor Cantate Domino en Antoinette van Roosmalen moeten meedoen. Helaas moest Antoinette wegens ziekte verstek laten gang. 

Lang leek de regen een spelbreker te gaan worden en werd buienradar tot het laatst door menigeen geraadpleegd. Men kwam tot de conclusie dat de regen lang genoeg zou uitblijven. Er werden diverse kaarsjes aangestoken bij de grot om de weergoden gunstig te stemmen.
  
Door de kou en de dreiging van de regen bleven helaas veel potentiële bezoekers weg. Dat weerhield de koren niet van om vele prachtige Marialiederen te zingen. Ook door de bezoekers werd er flink meegezongen. Elk koor had een repertoire van ruim een kwartier. 

Ondanks alle aangestoken kaarsjes kwam het kerkkoor door de regen helaas niet toe aan haar laatste lied en zochten de aanwezigen hun toevlucht tot de Ontmoeting. Deze was door het aantal bezoekers eigenlijk te klein maar het was er niet minder gezellig om. 

Onder genot van een kop koffie met een koek werd door iedereen uit volle borst het lied “Te lourd op de bergen” meegezongen. Al met al konden we terugzien op een geslaagde bijeenkomst.


Samenzang bij de Mariagrot in de Kloostertuin
Doneer

Actie Kerkbalans 2024

Ik ga voor meer en doe mee...

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
F. NL14 RABO 01 28 79 23 29
E. info@heilighartparochie.nl