Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Ratatouille oogst lof

17-12-2023

Het Kamerkoor Ratatouille trad met succes op in de kerk van Liempde

Op zaterdagmiddag 16 december verzorgde het Kamerkoor Ratatouille om 15.00 uur een schitterend concert in de Sint Jans Onthoofdingkerk van Liempde. Bijna tachtig belangstellenden vonden een plek in de lekker verwarmde kerk van Liempde. Zij genoten een dik uur lang van door het koor schitterend vertolkte kerstliederen. De aanwezigen werden ook betrokken door middel van volkszang en na afloop was er voor iedereen koffie, thee of een drankje. 

De vrijwilligers van de Contactgroep Liempde hadden het kerkgebouw goed voorbereid. Er was voor het koor voldoende ruimte gemaakt op het priesterkoor, er was een koffie/theebar ingericht en het gebouw was aangenaam warm gestookt. Om 13.15 uur stonden de eerste zangers al voor de deur en even later begonnen de repetities.

Tegen drieën stroomde het publiek binnen. Uiteindelijk in groten getale, ontzettend veel meer dan door de leden van de Contactgroep Liempde verwacht. Wel bijna tachtig. Prachtig en ze vonden allemaal een mooie plek in de kerk die voor wat betreft de akoestiek uitstekend geschikt is voor koorzang.

En dat bleek ook wel: Ratatouille zong er op los. Het ene prachtige kerstlied na het andere. Het was een gevarieerd programma met voor iedereen wat wils. Veertien liederen stonden op het programma. Vooral ook de liederen waarbij er samenzang was klonken strelend door de ruimte. Met name het slotlied ‘The First Nowell’ was indrukwekkend. Temeer ook omdat alle bezoekers konden meezingen met de teksten die in een keurig programmaboekje waren opgenomen. 
Een staande ovatie viel het koor ten deel. ‘Zeker voor herhaling vatbaar’ merkte een van de bezoekers op. Wat een mooie begin van de dagen van Kerstmis.  

Na afloop werd er koffie en thee gedronken en voor de liefhebbers een wijntje. De leden van het koor mengden zich onder het publiek en menig compliment was te horen.

Dank aan de leden van het koor en de organist en vooral ook aan de dirigent Kees Doevendans. Chapeau. Iedereen fijne voorbereiding op het kerstfeest en straks fijne feestdagen en een goed en gezond 2024. Wellicht tot december volgende jaar…


Kamerkoor Ratatouille in actie
Doneer

Actie Kerkbalans 2024

Ik ga voor meer en doe mee...

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
F. NL14 RABO 01 28 79 23 29
E. info@heilighartparochie.nl