Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
A | A | A

nieuws

Koffiedrinken met Antoinette

31-12-2023

Tijdens het koffiedrinken op 31 december nam de Contactgroep Liempde afscheid van zangeres Antoinette van Roosmalen

De laatste keer koffiedrinken voor de parochianen van Liempde was zoals gepland op zondag 31 december 2023; Oudjaarsdag. Het was ook een mooie gelegenheid om elkaar een goede jaarwisseling toe te wensen en alvast alle goeds voor het nieuwe jaar. Maar op deze ochtend was ook zangeres Antoinette van Roosmalen met haar man Wil speciaal uitgenodigd omdat zij noodgedwongen moet stoppen met het zingen tijdens de Hoogmissen.

‘Geen gemakkelijke keuze voor jou Antoinette’, memoreerde Jo Custers die haar namens het parochiebestuur en de Contactgroep Liempde toesprak en bedankte, ‘eerder een moeilijke en voor jou heel zware tijd. Na tientallen jaren, wel meer dan veertig, in koren voor de voormalige parochie te hebben gezongen, pakte je in 2016 de draad weer op en ging je ongeveer een keer in de maand in de missen solo zingen om deze op die wijze de vieringen met zang op te luisteren. Dat deed je goed en op een geheel eigen wijze.’

Daarna schetste hij kort de vele struikelstenen die Antoinette op haar pad tegenkwam en vooral ook in de periode van zeven jaar die ze voor de kerkbezoekers heeft gezongen. De zware aanslag van corona op haar man Wil, het mede om die reden moeten verhuizen naar Veghel naar een appartement en de ongemakken die haarzelf overkwamen. Deze benoemde ze enige tijd later bewust en met de nodige emotie. ‘Het gaat gewoon niet meer: ik word niet meer beter, kan de muziekstukken niet goed meer lezen en ik kan moeilijk meer toon en ritme houden. Daarnaast heb ik flinke last van mijn heupen ondanks dat ik geholpen ben. En dan houdt het op, hoe graag ik ook verder zou hebben willen gaan’.

Pater John Varikuti werd ook nog kort in het verhaal betrokken. Hij werd gecomplimenteerd voor de wijze waarop hij zich al snel tussen zijn parochianen had gemengd. Kennelijk was er tussen Antoinette en hem ook al een hechte band ontstaan. Pater John buurtte volop aan zijn tafel en had de lachers op zijn hand en dat kon ook niet anders, want Piet van Giersbergen zat erbij. John dankte ook iedereen voor de inzet in het afgelopen jaar en vooral tijdens zijn start in der laatste vier maanden. Hij gaat een maandje terug naar zijn geboortestreek in India en wenste na afloop iedereen alle goeds. 

Na de zoveelste oliebollen die waren ingevlogen, dankte Jo Custers Antoinette hartelijk voor haar belangeloze inzet en overhandigde haar namens iedereen een groot en mooi boeket bloemen en een flinke doos ‘Merci’. Een groot applaus viel haar ten deel. Daarna werd zij door alle aanwezigen, er was een grote opkomst, persoonlijk bedankt. Antoinette kon maar moeilijk aanstalten maken om naar huis te gaan… Een betrokken vrijwilliger zei zacht tegen haar: ‘Het is ook allemaal niet niks wat jij doormaakt..’

Doneer

Actie Kerkbalans 2024

Ik ga voor meer en doe mee...

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Dorpsstraat 36
5298 CB Liempde

T. 0411 - 67 22 15
F. NL14 RABO 01 28 79 23 29
E. info@heilighartparochie.nl