Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

nieuws

The Passion 2020: Geef mij nu je angst

06-04-2020

The Passion 2020, dit jaar in een andere vorm wegens de Coronacrisis

De tiende editie van The Passion wordt uitgezonden op Witte Donderdag 9 april 2020, maar is dit jaar anders dan anders. De geplande liveopnames op het Munsterplein in Roermond kunnen dit jaar door de coronapandemie niet doorgaan. Dit jaar wordt een speciale editie: LIVE 10 jaar The Passion: 'Geef mij nu je angst'.

The Passion vertelt in een jaarlijks groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten steken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Met een virtuele processie lopen kijkers mee. 

Dit jubileumjaar is door de corona-epidemie zonder live band en zonder publiek. Maar met een online processie, een live vertelling afgewisseld met indrukwekkende scenes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. Verteller Johnny de Mol neemt ons live mee in het paasverhaal anno nu en verslaggever Anne-Mar Zwart doet live verslag van de virtuele processie bij het verlichte kruis, waar iedereen thuis bij kan aansluiten.

● Wat is The Passion? 
The Passion is een hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus in de vorm van een groot muzikaal evenement. Het doel is om het grote publiek op een eigentijdse manier kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. Het evenement is daarom via televisie en internet live te volgen. De EO en KRO-NCRV brengen op Witte Donderdag 9 april het verhaal van The Passion om 20.30 uur op NPO 1.

● Waarom The Passion? 
De EO en KRO-NCRV maken De Passion. Ze vinden het belangrijk dat mensen in Nederland het Paasverhaal leren kennen. The Passion spreekt een breed en gevarieerd (christelijk en niet-christelijk) publiek aan met het verhaal van Jezus. Het is een verhaal met impact en relevantie, ook in deze tijd. Het gaat over pijn en verraad, moed en uiteindelijk hoop. The Passion is inmiddels een vaste waarde geworden op Witte Donderdag. 

De omroepen EO en KRO-NCRV, producent Mediawater en gaststad Roermond werken aan een alternatief scenario voor The Passion, de muzikale vertelling over het lijden en sterven van Jezus. Het evenement kan dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen niet in de geplande vorm met publiek doorgaan. Alle partijen voelen de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen, en tussen mensen onderling, juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen. Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden. 

Meer informatie:


The Passion: 'Geef mij je angst' gaat door zonder publiek