Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

kerkbericht

Berichten week 4 november

04-11-2018

00:00 uur

Korte kerkberichten voor de hele parochiegemeenschap

H. Missen, aanvangstijden, voorgangers, koren, misintenties en berichten voor Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde vindt u op de vier deelwebsites van de afzonderlijke kerkdorpen. Klik op een van de 'kerken' hierboven.

● Parochiesecretariaat, openingstijden
Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur via 0411 - 67 22 15. Buiten deze tijden hoort u via het antwoordapparaat welk nummer u voor dringende zaken kunt bellen.

● Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
Voor de privacyverklaring van de AVG verwijzen wij naar het algemene gedeelte van onze parochiewebsite.

● Liturgische kalender
Dinsdag 6 november Alle heilige verkondigers van het geloof in onze streken. Woensdag 7 november H. Willibrord, bisschop, patroon van de Nederlandse kerkprovincie. Vrijdag 9 november Kerkwijding Sint Jan van Lateranen.

● Rozenhoedje bidden
Vanaf maandag 3 september 2018 bent u in de gelegenheid om elke werkdag, dus maandag tot en met vrijdag, het hele jaar door, het Rozenhoedje te bidden. De kerk gaat hiervoor om 08.15 uur open.

● Willibrordusviering in Esch
Op zondag 4 november vieren de parochianen in Esch het feest van Sint-Willibrordus met een feestelijke viering om tien uur. De Muziekvereniging Sint-Willibrordus, het Sint-Willebrordusgilde en het gelegenheidskoor verlenen hun medewerking aan deze viering. Er is dan geen viering op zaterdag 3 oktober. Alle parochianen zijn welkom bij deze viering!

● Willibrordviering op Luissel
De jaarlijkse gebedsviering met kinderzegen in de Willibrorduskapel op Luissel vindt dit jaar plaats op zondag 11 november om 13.30 uur. Nadien is er Luisselse koek die zoals gewoonlijk, ook tegen een bescheiden prijs gekocht kan worden…Iedereen is van harte welkom.

● Maria Iconen meditatie
In aanloop naar Kerstmis en Pasen vinden er 6 bijeenkomsten plaats waarin twee religieuze iconen over het leven van Maria centraal staan. Het eerste bezinningsmoment was op zaterdag 6 oktober en begon met een viering in de basiliek om 10.00 uur. Aansluitend waren er in het Pastoraal Centrum twee meditatiemomenten.  De andere data zijn zaterdag 3 november en 8 december 2018 en zaterdag 5 januari, 2 februari en 9 maart 2019. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden dan kunt u terecht bij het secretariaat van de parochie. 

● Parochiebijdrage
Deze bijdrage kunt u overmaken naar het rekeningnummer van uw eigen kerkdorp. Het geld komt aan uw eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed of gespaard. De gegevens van de bankrekeningen zijn:
  • Boxtel                   RABO:  NL38 RABO 01.08.86.03.37
  • Esch                       RABO:  NL57 RABO 01.55.40.07.89
  • Lennisheuvel       RABO:  NL94 RABO 01.08.80.34.57
  • Liempde               RABO:  NL14 RABO 01.28.79.23.29