Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

kerkbericht

Berichten week 11 april

11-04-2021

00:00 uur

Korte kerkberichten voor de hele parochiegemeenschap

H. Missen, aanvangstijden, voorgangers, koren, misintenties en berichten voor Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde vindt u op de vier deelwebsites van de afzonderlijke kerkdorpen. Klik op een van de 'kerken' hierboven.

● Parochiesecretariaat, openingstijden
Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur, via telefoon 0411 - 67 22 15. Buiten deze tijden of tijdens onvoorziene omstandigheden hoort u via het antwoordapparaat welk nummer u voor dringende zaken kunt bellen.

● Coronatijd en het secretariaat
Het secretariaat van de Heilig Hartparochie is elke dag voor u geopend tussen 09.00 en 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur. Wij verzoeken u echter vriendelijk doch dringend gedurende de corona lockdown het secretariaat telefonisch te benaderen onder telefoonnummer 0411 - 67 22 15. Mocht u onverhoopt toch op het secretariaat moeten zijn dan verzoeken wij u de RIVM-maatregelen, de anderhalve meter afstand echt in acht te nemen. Voor uw en onze gezondheid. Hartelijk dank voor uw begrip.
.
● Website www.heilighartparochie.nl
Op deze website vindt u de kerkberichten van de parochie en van de vier kerkdorpen en veel belangrijke gegevens, ook over de Corona-maatregelen die we als parochiebestuur hebben getroffen. Deze maatregelen worden periodiek bijgesteld.
Bezoekt u deze website dan komt u op de hoofdpagina. Van daaruit kunt u via de ‘kerken’ bovenaan op deze website doorklikken naar een van de vier kerkdorpenwebsites. Hierop staan alle berichten per kerkdorp. U kunt ons ook vinden op Facebook en op Instagram.

● Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
Voor de privacyverklaring van de AVG verwijzen wij naar het algemene gedeelte van onze parochiewebsite.

● Liturgische kalender
Er zijn geen gedachtenissen.

● Corona en de HHP

Meer en bijna alle nieuws over de coronacrisis en hoe de parochie ermee omgaat vindt u in het speciale hoofdstuk: "Corona en de HHP'. Deze vindt u in de linker kolom. 


● Aangepast protocol vieringen parochiekerken

- Met ingang van 14 oktober mogen per viering maximaal 30 bezoekers worden ontvangen, exclusief de bedienaren. Met uitvaarten 50! 

- Vol is vol. Dit geldt voor alle missen in de kerkdorpen. Wie het eerst komt die het eerst maalt (In Lennisheuvel van tevoren reserveren).

- Er wordt een registratiesysteem van de kerkbezoekers bijgehouden ten behoeve van contact- en bronnenonderzoek.

- Bij binnenkomst en verlaten van de kerk moet verplicht een neus-en mondkapje op.

- Op uw zitplaats en tijdens het ter communie gaan mag dit af. 

- Volg de verplichte looprichtingen in de kerken: door het middenpad naar voren en de zijpaden naar achteren.

- In de viering mag u niet hardop zingen en moet u hoesten in uw elleboog.

- De zondagse televisiemis vanuit de Sint Jans Onthoofdingkerk in Liempde gaat gewoon door.

- Verder blijven alle (vuist)regels i.v.m. corona van kracht: 1,5 m afstand houden, geef geen handen, ontsmet uw handen bij binnenkomst en bij het ter communie gaan, ga op een gestickerde plaats zitten, volg de aanwijzingen van de gastvrouwen en –heren en… blijf thuis als u hoest, verkouden bent of andere ziekteverschijnselen heeft.

Voor meer informatie, zie het hoofdstuk 'Corona en de HHP' onder de knop in de linker kolom.


● Bijbelinloopuurtje gaat digitaal ook verder

Het Bijbelinloopuurtje wordt sinds een aantal maanden digitaal voortgezet. Pastoor Geertjan van Rossem maakt zijn (korte) presentatie digitaal en zet deze op YouTube. De link hier naartoe zal telkens bij het hoofdstuk 'Geloven NU 2021' worden vermeld. Klik op deze link en kijk naar alle presentaties tot nu toe. Een gesprek daarover met hem op dat moment is dan natuurlijk niet mogelijk, wel in een persoonlijke ontmoeting. In dat hoofdstuk kunt u ook de Bijbelteksten downloaden en/of lezen. Het Bijbelinloopuurtje in de Sint-Petrusbasiliek gaat tot en met einde april NIET door.

● Bijbelinloopuurtje straks anders
Binnenkort wordt de uitvoering van het bijbelinloopuurtje door pastoor Geertjan van Rossem gewijzigd. Het 'inspiratie-uurtje' wordt dan life digitaal uitgezonden waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld vragen te stellen. Zie ook de uitleg op deze website die straks volgt. Voor meer vragen kunt u ook contact opnemen met het secretariaat.

● Kerken en kapellen zijn extra geopend
- de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel
Op zondagmorgen van 08.00-13.00 uur;
Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 08.00-10.00 uur;
Op vrijdag van 08.00-12.00 uur. Er zijn dan vrijwilligers die u te woord staan en zij kunnen u een en ander over de basiliek vertellen. De openstelling gaat niet door in het geval er een uitvaart is.
- de Sint-Willibrorduskerk in Esch
Elke dag de kapel onder de toren van 09.00-19.00 uur.
- de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel
Elke dag de kapel achter in de kerk van 09.00-18.00 uur.
- de Sint Jans Onthoofdingkerk Liempde
Elke dag de kapel onder de toren van 09.00-17.00 uur.
Alle veldkapellen in onze parochie zijn te allen tijde geopend. 

●  Alpha Online van start, voor het eerst in Boxtel
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die nu ook online wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.
Op donderdag 15 april gaat een Alpha Online van start. In 11 online, interactieve en gezellige bijeenkomsten en een kort weekend ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt en voor je kan betekenen. Elke avond begint met een gezellig moment om even met elkaar te kletsen en elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Hierna luisteren deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal: “Is er meer?”, “Wat is bidden en hoe doe je dat”, “Hoe kun je geloven in deze tijd?” Daarna praten we hierover door in kleine groepen. De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 19.30 tot 21.00 uur. 

● Misintentie aanvragen
Een misintentie kost € 12.--. Deze kunt u door middel van een enveloppe die achter in elke kerk liggen aanvragen. Graag volledig invullen, geld bijvoegen en in verband met publicatie 2 weken van tevoren inleveren. Deze kan in de brievenbus van de pastorie van uw dorp. U kunt een misintentie ook via deze website aanvragen. 

● Parochiebijdrage
Deze bijdrage kunt u overmaken naar het rekeningnummer van uw eigen kerkdorp. Het geld komt aan uw eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed of gespaard. De gegevens van de bankrekeningen zijn:
Boxtel                   RABO:  NL38 RABO 01.08.86.03.37
Esch                      RABO:  NL57 RABO 01.55.40.07.89
Lennisheuvel       RABO:  NL94 RABO 01.08.80.34.57
Liempde               RABO:  NL14 RABO 01.28.79.23.29