Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Financiën Kerk in balans?

16-01-2016

De Heilig Hartparochie verdient een gulle gave… 

Onze nieuwe Heilig Hartparochie is één jaar oud! Op 1 januari 2015 zijn de parochies van Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde gefuseerd. Wij mogen terugzien op een mooi jaar met veel prachtige vieringen, waarin de mensen duidelijk laten zien dat ze geloven in onze parochie. De samenwerking tussen de vier kerkdorpen heeft gestalte gekregen en steeds meer mensen haken aan. We kunnen dan ook met recht zeggen dat we samen bouwen aan een vitale parochie waar voor alle mensen plaats is en waar iedereen welkom is.

In onze parochie zijn meer dan 500 enthousiaste vrijwilligers op veel terreinen actief. Deze mensen doen heel veel goed werk, zoals in de ziekenzorg en bij het verwerken van het verlies van een dierbare. Andere voorbeelden vormen het schoonmaken en de versiering van onze kerken, het onderhoud van de begraafplaatsen, de verzorging van de eucharistievieringen en de ondersteuning van communicanten en vormelingen. Zo zijn er nog veel meer activiteiten te noemen.

Dat verdient een gulle gave…
Allemaal goed nieuws. En we willen alle activiteiten blijven uitvoeren en zelfs uitbreiden. Maar we kunnen al dit werk alleen voortzetten als de financiën in balans zijn. De Actie Kerkbalans en de opbrengsten uit de wekelijkse collectes van de erediensten vormen de basis van een gezonde financiële situatie in de parochie. Uw bijdrage aan de Actie Kerkbalans is dan ook van groot belang. Uw financiële steun is echt noodzakelijk; de parochie verdient een gulle gave…

Deze of volgende week ontvangen alle leden van de vier kerkdorpen van de Heilig Hartparochie een brief thuis. In die brief wordt u gevraagd een financiële bijdrage op de bankrekening van uw eigen kerkdorp over te maken. U kunt erop rekenen dat uw bijdrage binnen uw kerkdorp goed wordt besteed. En ook dat alle middelen bestemd worden voor ons gezamenlijke doel: een levendige en bloeiende Heilig Hartparochie.

Uw stem voor de parochie
In de enveloppe treft u een potlood en een ‘stembiljet’ aan. Dit potlood symboliseert uw stem en uw steun voor onze parochie. Op het 'stembiljet' kunt u aankruisen waar u het mee eens bent. Als u ideeën hebt voor onze parochie, dan kunt u deze onderaan op het formulier vermelden.
U kunt het ingevulde formulier achter in de kerk inleveren (of op een van de adressen aan de onderzijde van het formulier).

Wij willen u danken voor uw,

hopelijk gulle, bijdrage voor de Actie Kerkbalans!


RK Bestuur Heilig Hartparochie


Actie Kerkbalans: een gulle gave is verdiend...