Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Broeders, burgers en buitenlui

20-08-2017

Kapucijnenklooster in Den Bosch zet haar deuren open

De kapucijnen organiseren samen met de Franciscaanse Beweging op zondag 10 september voor jong en oud allerlei activiteiten in en om het klooster die verband houden met hun leven en de franciscaanse spiritualiteit. Het centrale thema die dag is het Zonnelied van Franciscus van Assisi.

Het is een van de laatste keren dat de kapucijnen hun deuren open zullen zetten voor het grote publiek. In de zomer van 2018 verhuizen ze naar Tilburg. Daarmee komt er een einde aan ruim 400 jaar aanwezigheid van kapucijnen in Den Bosch. Ze hebben daarom dit jaar in samenwerking met de Franciscaanse Beweging, die in het pand ernaast huist en na 2017 wel blijft zitten, een gevarieerd aanbod aan workshops en lezingen georganiseerd.

Naast rondleidingen door het klooster en uitleg over de manier van leven van de kapucijnen, zijn er voor jong en oud lezingen en workshops. Kinderen kunnen in de tuin creatief aan de slag met kunstenaar Willy Koenen, megabellenblazen en hoelahoepen. Verder zijn er workshops en lezingen over pelgrimeren, het zonnestelsel, meditatie en zang.

Iedere bezoeker wordt gevraagd een stukje soepgroente mee te nemen bijvoorbeeld: ui, prei, wortel, (bleek)selderij of knoflook. Tijdens de middag wordt daarvan in de tuin op een houtvuur een grote pan soep gekookt. Aan het einde van de middag is er dan voor iedereen een lekker kopje soep en een drankje.

Toegangsbewijzen voor deze middag zijn te koop via de webshop van de Franciscaanse Beweging en kosten € 12,50. Kaartjes aan de deur kopen kan ook, dan kosten ze € 15,-. Meer informatie op de website van de Franciscaanse Beweging: www.franciscaansebeweging.nl.

● Meer informatie
Voor meer informatie over deze dag klikt u op de folder hiernaast, kijkt u op www.franciscaansebeweging.nl of belt u met 073 -613 13 40. 


Kapucijnerklooster in Den Bosch gaat sluiten