Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Alpha, een duik in het diepe

12-10-2021

Hoe kun je geloven?

Vanavond, dinsdag 12 oktober, is alweer de 3e bijeenkomst van de Alphacursus. Een cursus met inhoud. Het thema van vanavond is "Hoe kun je geloven". 

De 10 enthousiaste deelnemers aan de Alphacursus duiken vanavond samen met het Alphateam in het diepe. Aan de hand van een afbeelding van een zwembad gaan ze op ontdekking waar ze zich bevinden in of rondom het water. 

Een zwembad? Inderdaad, een zwembad. Als metafoor voor het christelijke geloof. Wáár bevinden we ons en wil je daar ook blijven? Of zou je jezelf liever op een ander plekje in of bij het zwembad zien? Wie weet op meerdere plekken..
Staan we aan de kant, bovenop de duikplank, spartelen we angstvallig rond of zwemmen we bijvoorbeeld als een vis in het water zo vrij... Alles is mogelijk. Geloven of niet-geloven, een relatie met God hebben, is namelijk een persoonlijke aangelegenheid.

De avond start zoals iedere bijeenkomst met een gezellige maaltijd om elkaar te ontmoeten. Na de maaltijd kijken en luisteren we naar een inspirerend filmpje begeleid door pastoor Geertjan. En vervolgens gaan de deelnemers uiteen in twee deelgroepen, geleid door Yvonne, Joachim en Petra, om hun eigen ervaringen, vragen en ontdekkingen te delen met elkaar. 
Tussendoor is er koffie en thee, verzorgd door Francien en Ingrid. Zij zorgen samen in afwisseling met o.a. Ria, Yana en Betsy ook voor de maaltijden.

Zo ziet u maar weer: Alpha staat garant voor gezelligheid, inspiratie, vreugde, verrijking en groei en ontmoeten, vragen en ontdekken. Zowel voor geestelijk voedsel als voedsel voor de maag wordt bij de Alphacursus gezorgd! 
Terecht kan gezegd worden:

Alpha is een cursus met inhoud.


Team Alpha: v.l.n.r. Joachim, Yvonne, Petra, pastoor Geertjan