Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Laat je inspireren: Geloven NU 2021

22-08-2021

● Overweging eenentwintigste zondag door het jaar

Eenentwintigste zondag door het jaar: Kiezen voor Hem
Vandaag lezen we het laatste gedeelte van Johannes 6: wat begon met een verwondering over het wonder van de overvloed wanneer mensen met elkaar delen, eindigt nu de vraag om de keuze vóór of tegen de Heer Jezus. Van verwondering tot levenskeuze. Heeft Jezus woorden van eeuwig leven (dus gekoppeld aan God de Eeuwige) of is het allemaal een menselijk verhaal? Een actuele vraag. Vandaag accepteren mensen Jezus nog wel als een moreel kompas, maar je bekennen tot Hem als gezicht van de God-de Vader is vaak een stap te ver. En die vraag wordt ons vandaag wel gesteld. 

● Bespreking van de Bijbellezingen en het Evangelie van zondag 22 augustus 2021
De bespreking van de lezingen en het Evangelie zijn digitaal. 
Dus via de computer, laptop, tablet of telefoon kunt u deze volgen. Klik hieronder op een van de links. Pastoor Geertjan van Rossem bereidt de presentatie voor en neemt deze digitaal op en zet deze vervolgens op YouTube. De link hier naartoe wordt hier vermeld en verder op alle deelwebsites van de vier kerkdorpen. Klik op die link en volg zijn opgenomen presentatie. 

● Ga naar de presentatie van de beide lezingen van deze week en klik op deze link of op de link en geniet van de presentatie. 
● Voor de presentatie over de uitleg van het Evangelie klikt u op deze link.
● Ga naar alle toelichtingen op de lezingen en de evangelies in de afgelopen maanden van pastoor Geertjan van Rossem. Klik op deze link.

● Teksten van lezingen en Evangelies van deze week

De teksten van alle lezingen en Evangelies van deze week zijn in de bijlage te vinden. Klik op deze bijlage en lees deze eens rustig door...

Meer informatie: