Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Carillon luidt Kerstmis in

18-12-2018

Vrolijke klanken van het Boxtelse carillon luiden de nachtmis in…

Kerstmis staat voor de deur en dus ook de jaarlijkse nachtmis in Boxtel. Deze begint om 22.00 uur. Voorafgaand aan deze statige viering wordt het Boxtelse carillon door Tommy van Doorn bespeeld. Hij begint om 21.00 uur en speelt tot ongeveer 21.30 uur. Daarna bereidt hij zich in de basiliek voor op de bespelingen van de beide orgels voor de nachtmis zelf.

Spelen voor de nachtmis was tot ruim zeven jaar geleden een heuse Boxtelse traditie. Zonder carillonbespeling geen nachtmis moeten de Boxtelaren toen hebben gedacht want gespeeld werd er altijd. Toen sloeg de bliksem is en tartte het noodlot de gemeenschap van Boxtel. Nu het carillon schitterend is gerestaureerd zetten we deze mooie traditie voort met het bespelen van het monumentale carillon van de Sint-Petrusbasiliek. 

Op die kerstavond, de 24ste december wordt er sfeervolle muziek ten gehore gebracht, muziek die past bij de kerstnacht. Daarbij zullen ‘Stille nacht’, ‘De herdertjes lagen bij nachte’ en ‘Midden in de winternacht’ uiteraard niet ontbreken. Er zullen ook nog vele andere bekende kerstliederen over Boxtel klinken. Niet lang na 21.30 zal het Sint-Petruskoor in de basiliek dus verder gaan met kerstmuziek, waarna om 22.00 de nachtmis zal beginnen. 

Fijn dat er weer een carillonbespeling mogelijk is en fijn dan onze vaste beiaardier Tommy van Doorn weer acte de présence kan en wil geven. Een mooier begin van een nachtmis als voorbereiding op Kerstmis is nauwelijks denkbaar… 


Tommy van Doorn achter het monumentale carillon van de Sint-Petrusbasiliek