Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Begeesterd Alpha-weekend

01-05-2022

Twee Alpha-dagen in teken van de heilige Geest. Dat smaakt naar meer!

De Alpha cursus staat dit weekend, zaterdag 30 april en zondag 1 mei, in het teken van de heilige Geest. Twaalf deelnemers gingen gisteren, en gaan vandaag, met de Alpha-teamleiders op ontdekking wie de heilige Geest is en wat Hij voor allen kan betekenen. Daarbij werden ze goed verzorgd door de keuken-gastvrouwenploeg.

Samenkomen rondom het thema de heilige Geest met vier subthema's: Wie is de heilige Geest? Wat doet de heilige Geest? Hoe kan ik vervuld worden met de heilige Geest? Hoe nu verder? Pittige vragen over Een van de drie Personen van God - Vader, Zoon en Geest - de Heilige DrieEenheid. 

Bij de Vader en de Zoon Jezus is door velen wel enigszins een beeld voor te stellen. Maar de heilige Geest... Wie Hij is, wat Hij doet....? Dat is andere koek. Dat riep veel vragen op. En dan komt het hele mooie van de Alpha cursus: je hoeft het niet alleen te doen. Samen ga je op onderzoek en op ontdekking. Daar heb je elkaar voor nodig. Met pakkende boeiende inleidingen van pastoor Geertjan en in het delen van elkaars ervaringen, vragen en belevingen in de deelgroepen, kwamen we tot een diepe bevinding: 

De heilige Geest is niet te vatten in 2 Alpha-dagen! Deze Helper en Bron van kracht, steun, liefde, vernieuwing, gaven en nog oneindig veel meer, is altijd en overal. Hij is niet makkelijk te omschrijven in woorden. De heilige Geest beleven en er in delen maakt je meer bekend met Hem. En daarom zijn we naast de kennis van de thema's en het onderlinge delen erin, op weg gegaan naar de basiliek. Om een extra stukje persoonlijke beleving en aanraking te kunnen ervaren.

De deelnemers konden laten bidden over zichzelf met de heilige Geest. Ieder individueel, door een koppel van twee teamleiders. Ze mochten zelf aangeven waarvoor ze graag gebed wilden. En dat waren heel persoonlijke, intieme vragen. Dit 'ministry gebed' zijn heel persoonlijke ontmoetinkjes met God. Dat is privé. En God verhoort altijd. Op dat moment of later. Maar het brengt altijd iets! Dát is de kracht van de Geest en Zijn (door)werking in jou.

Na het avondeten was er alle ruimte voor een zogeheten bonte avond. Waar de stemming goed in zat met onder andere vele liederen uit de oude doos, die luidkeels meegezongen werden.

Het was een dag vol enthousiasme, nieuwsgierigheid en serieusheid. Maar ook bordevol lachen, elkaar ontmoeten en beter leren kennen. En met vooral ook veel genietmomenten. Er hing een geestige stemming van vreugde, plezier en gezelligheid.
Een dag vol op zoek zijn naar Wie de heilige Geest is, wat Hij doet, hoe je vervuld kunt zijn. Een dag vol verbinding met elkaar, over God, met God. Want ondertussen dat wij op zoek waren.... Wie zou ons daarin geleid hebben en was al die tijd al midden onder ons aanwezig? ....Precies! 

Zaterdag was een dag vol heilige Geest, verdieping, ontmoeting en geestige stemming! Vandaag, zondag, gaan we met z'n allen naar de feestelijke Viering in Esch. Met daarna nog een gezellige ontmoeting om onder andere ook terug te blikken op dit weekend en ervaringen uit te delen. 
Een rijke, heerlijke voeding smaakt nu eenmaal naar meer!


De stemming zat er goed in tijdens het Alpha-Weekend